nadziewarka-do-kielbas-hendi-pionowa-7-litrow1

Nieważne, czy jesteś restauratorem, właścicielem sklepu czy po prostu uwielbiasz przygotowywać własne wyroby. Nadziewarka do kiełbas to doskonały sposób na zaskoczenie Twojego otoczenia domowymi przysmakami. Wbrew pozorom, jej obsługa jest bardzo prosta, a rodzajów szpryc do kiełbas jest wiele. Podpowiadamy, co jest najważniejsze przy ich zakupie i pomożemy Ci w dokonaniu odpowiedniego wyboru nadziewarki do kiełbas.

Zobacz też: Miodziak – najlepszy baton z ziarnami, jaki kiedykolwiek jadłeś

Zalety korzystania z nadziewarki do kiełbas

Nie ma nic cenniejszego dla otoczenia niż posiłek zrobiony przez kogoś bliskiego. Zachwyt rodziny, przyjaciół czy innych osób może przerosnąć Twoje oczekiwania, gdy zaserwujesz im samodzielnie przygotowane wyroby wędliniarskie. A i sam z pewnością zyskasz przyjemność z dobrze wykonanego posiłku. 

Gdy posiadasz własną restaurację, sklep lub gospodarstwo agroturystyczne, Twój wyrób wędliniarski może być niezastąpionym atutem przy rozwoju Twojego biznesu. Naturalne i świeże produkty mięsne z pewnością doceni każdy klient. Nadziewarka do kiełbas to możliwość dodatkowego zarobku dla Twojego biznesu. Swojska kiełbasa, jako nowy produkt w Twoim asortymencie, szybko może stać się hitem.

Czy samodzielna produkcja kiełbas jest trudna, jak się wydaje? Obsługa wielu nadziewarek do kiełbas jest bardzo intuicyjna i wygodna. Jest to urządzenie tak skonstruowane, by z jego obsługą poradził sobie nawet kucharz — amator. 

Zobacz też: Jak spędzać wolny czas z nastolatkiem?

Co jest ważne przy wyborze nadziewarki do kiełbas?

Przy wyborze nadziewarki  warto zwrócić uwagę na łatwość napełniania, demontażu oraz czyszczenia głównego pojemnika. Z pewnością ułatwi to przyszłą pracę oraz sprawi, że wykonywanie kiełbas będzie o wiele bardziej komfortowe.

nadziewarka do kiełbas

Istotnym elementem każdej nadziewarki do kiełbas jest także lejek kiełbaśniczy. Służy do napełniania urządzenia farszem. Warto zwrócić uwagę na to, by szpryca posiadała co najmniej trzy wymienne tego typu części, które powinny być wykonane ze stali nierdzewnej. To zapewni im odpowiednią wytrzymałość nawet przy bardzo dużej eksploatacji nadziewarki do kiełbas. Lejki mają różne średnice, zazwyczaj od 12 do 38 milimetrów. Ich długość wynosi standardowo 180 milimetrów.

Obciążenia mechaniczne panujące w standardowej nadziewarce do kiełbas są często bardzo duże. Wybierając odpowiednią szprycę, koniecznie zwróć uwagę szczególnie na wytrzymałość takiego urządzenia. W tym przypadku sprawdzi się nadziewarka do kiełbas, której poszczególne elementy są ze stali hartowanej.

Jeżeli jesteś leworęczny lub wiesz, że z nadziewarki będzie korzystała osoba mająca taką cechę, warto zaopatrzyć się w urządzenie posiadające możliwość montażu cylindra napełniarki na obie strony korpusu urządzenia. To doskonałe rozwiązanie, które pozwoli swobodnie korzystać osobie leworęcznej z nadziewarki do kiełbas.

Zobacz też: Kontenery morskie dla Twojego biznesu – co musisz o nich wiedzieć?

Wybór odpowiedniej nadziewarki zależy wyłącznie od Ciebie

Gdy chcesz podjąć odpowiednią decyzję, przy wyborze kieruj się przede wszystkim tym, jak dużą produkcję wyrobów wędliniarskich planujesz prowadzić. Nadziewarka do kiełbas będzie służyła wyłącznie na użytek domowy? Prawdopodobnie wystarczy Ci urządzenie o pojemności trzech litrów. Natomiast przy większej produkcji zalecamy szpryce powyżej tej wartości np. dziesięciolitrowe. 

W asortymencie wielu sklepów znajdziesz nadziewarki do kiełbas pionowe oraz poziome. Tu wyboru należy dokonać w zależności od komfortu i wygody pracy przy tym urządzeniu. W zależności od tego, czy wolisz pracować na stojąco, czy na siedząco, zaopatrz się w nadziewarkę do kiełbas, które pozwoli w zupełności spełnić Ci te warunki.

By admin

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *